توضیح خلاصه
پروژهای که اواخر سال 2016 میلادی بانام رمز نئون مطرح شد و بعد در رویداد بیلد ۲۰۱۷ رسماً بانام سیستم طراحی فلوئنت معرفی گشت. سیستم طراحی فلوئنت متد جدید طراحی مایکروسافت است که بهمنظور طراحی محصولات آینده خود از آن بهره خواهد برد. این سیستم طراحی با بهروزرسانی فال کریترز بهصورت رسمی عرضه خواهد شد.
توضیحات کامل
طراحی کنونی محصولات مایکروسافت از اصول طراحی گذشته این شرکت، که بانام “مترو” آن را میشناسیم و برای اولین بار در ویندوز ۸ در سال ۲۰۱۲ معرفی شد، پیروی میکند. چون زبان طراحی مترو از اصول سرسخت، شفاف و هدفمند پیروی میکند در عوض سهولت بخشیدن به فرایند توسعه، بخصوص در طراحیهای خاص، دلیلی بر سخت شدن روند توسعه محصولات میگردد. به همین دلیل مایکروسافت نیاز به معرفی و ایجاد متد جدید طراحی بهمنظور ایجاد محصولات جدید خود را احساس کرد.
اواخر سال ۲۰۱۶ میلادی بود که مشخص شد مایکروسافت در حال کار روی زبان طراحی جدید است که به ویندوز توانایی و سلاست بیشتری خواهد بخشید. در ابتدا پروژه ایجاد سیستم طراحی جدید مایکروسافت بانام رمز “نئون” شناخته میشد. رابط کاربری روانتر و لمس بهتر منوها، افزوده شدن افکت نوری، انیمیشن، افکتهای شناور و همینطور دستهای از تغییرات درمجموع مثبت طراحی ازجمله اولین تغییرات حاصل از طراحی نئون بودند که در برنامههای مختلف ارتقاءیافته به این طراحی رؤیت شدند. طراحی حال حاضر ویندوز بیشتر ایستا بوده و روانتر و پویاتر شدن آن در پی ارتقاء به پروژه نئون میتوانست زیبایی آن را افزایش دهد.
سرانجام انتظارها و گمانهزنیها در رابطه با پروژه نئون در دومین روز مراسم بیلد ۲۰۱۷ با معرفی رسمی سیستم طراحی جدید مایکروسافت با عنوان “سیستم طراحی فلوئنت” بهپایان رسید. تغییر طراحی از طراحی “مسطح” که در مترو شاهد آن بودیم، به یک طراحی مدرنتر، که به مایکروسافت اجازه ایجاد برنامههایی برای دنیایی جدید از انواع مختلف دستگاههای پردازشی را میدهد، از مهمترین ارمغانهای طراحی فلوئنت خواهد بود.
سیستم طراحی فلوئنت به توسعهدهندگان توانایی تولید برنامههایی با طراحی زیباتر برای تمام دستگاههای مختلف این روزها که از گوشیهای هوشمند تا واقعیت ترکیبشده، با انواع مختلف ورودیها از لمسی تا ژستهای حرکتی را شامل میشود، میدهد. این سیستم طراحی جدید در عوض واگذاری بار مسئولیت طراحی و توسعه برنامههای منحصربهفرد برای هر یک از این دستگاهها که خود مانعی بر توسعه هماهنگ میباشد در تلاش برای ایجاد سیستمی هماهنگتر در توسعه یکپارچه برای تمام دستگاههاست. مایکروسافت اینگونه آن را توصیف میکند:
“این دستگاهها همگی رفتار متفاوت خواهند داشت و نیازهای مختلفی را برآورده میکنند. از صفحهنمایش بزرگ تا بدون صفحهنمایش، آنها بر روی لمسی، قلم، صدا، نگاه، و ژستهای حرکتی تکیه میکنند. همچنین هرروز، توسعهدهندگان با چالشهایی در مورد دستگاههای متعدد و جهان تعامل چندگانه روبرو هستند، و ما در مایکروسافت با یک سیستم طراحی مدرن به تسهیل ارتباط این جهان متعهد هستیم.”
فلوئنت تنها یک زبان طراحی نیست سیستمی است که کاربران را در مسیر آینده قرار میدهد یعنی هنگامیکه نمایشهای دو بعدی دیگر تنها راه تعامل با سیستمها نمیباشد. و این دقیقاً یک تفکر آیندهنگرانه است مانند آنچه مترو در سالهای گذشته به ما نشان داد. هدف از ارائه تجارب و تعامل بین دستگاهی هماهنگ، بصری، فراگیر و پاسخگو است.
مایکروسافت همچنین اذعان میکند که تجربه کاربری کاربران ویندوز بر روی دستگاههای مختلف بهطور چشمگیری میتواند متفاوت باشد، و سیستم طراحی فلوئنت طوری طراحیشده است که برای افراد با انواع دستگاههای مختلف، بهترین طراحی رابط کاربری بسته به نوع دستگاه مورداستفاده را ارائه کند.
طراحی فلوئنت پنج اصل عمده دارد، شامل:
- نور
- عمق
- حرکت
- متریال
- مقیاس
طبق گزارشات دریافتی موج دوم طراحی فلوئنت شامل مواردی مثل پخش ویدئوهای ۳۶۰ درجه برای تمامی برنامهها، هدرهای هوشمند مانند هدرهای دینامیک گرو موزیک، گفتار، عمق لایهای و حتی صدای فضایی باشد. بهعلاوه در آینده شاهد کاشیهای شفاف در منوی استارت خواهیم بود، و از سوی دیگر نوار وظیفه قابلیت تغییر تم و شخصیسازی بیشتر را پیدا خواهد کرد.
سیستم طراحی فلوئنت که در بیلد امسال به نمایش گذاشته شد، اساساً بر روی تمام پلتفرمهای مایکروسافت آر جمله کامپیوتر، تبلت، اکس باکس، هالولنز نشان داده شد. آنطور که به نظر میرسد، سیستم طراحی فلوئنت مایکروسافت به لطف پلتفرم یونیورسال ویندوز راه خود را به ویندوز ۱۰ موبایل نیز بازخواهد کرد. به این معنا که اگر یک برنامه بر روی کامپیوتر و موبایل موجود باشد و بر روی کامپیوتر دارای عناصر طراحی فلوئنت باشد میتوانید همان عناصر طراحی فلوئنت را بر روی موبایل نیز داشته باشد.
طبق اطلاعات دریافتی از مایکروسافت در مراسم بیلد ۲۰۱۷ سیستم طراحی فلوئنت همراه با بهروزرسانی فال کریترز جایگزین سیستم طراحی گذشته ویندوز شده و بهصورت رسمی به کاربران عرضه خواهد شد.